Aktuellt

03/09/2019

Postpolioveckor 2020

Nu har vi planerat in nästa års postpolioveckor.

Till vår glädje har antalet postpolioremisser ökat. Under det senaste året har vi är det både nya gamla postpoliopatienter som valt att komma till Mälargården för att få hjälp  att förbättra sin livskvalité. Om du är i behov av rehabilitering, kontakta din läkare och be denne skicka oss en remiss i god tid innan våra program startar.

Vi räknar med att genomföra tre postpolioprogram år 2020

-mars v11 – v13

– maj v20 – v22

-september v 39 – v41

 

 

27/02/2019

AstmaCamp för ungdomar 13-17 år

 

Sigtuna Camp går av stapeln den 30 juni – 5 juli 2019. Lägerveckan arrangeras för sjätte året i rad. Det är helt kostnadsfritt för dig att vara med! Lägerveckan är finansierad av landstinget.

Under 6 dagar får du delta i läger tillsammans med andra ungdomar med samma sjukdom. Ni kommer att få prova på många roliga aktiviteter under dessa dagar. Exempel på aktiviteter är höghöjdbana, klättring, gympa, träning i gym med mera.

Lägerpersonal med sjukvårdsutbildning, läkare och sjuksköterska, finns på plats dygnet runt.

Syftet med lägerveckan är ge ungdomar stöd i att kunna ta mer ansvar för sin egen sjukdom, få bättre sjukdomskontroll och motverka livsinskränkningar. I programmet får man även lov att utmana sina egna begränsningar och känna att man lyckas övervinna dessa.

För att kunna delta behöver du vara folkbokförd i Stockholms län. Din läkare skall också bedöma att det är viktigt för dig att delta och han/hon ska även skriva en remiss.

 Elektronisk remissen skickas via TakeCare

Pappersremiss till:

Stiftelsen Mälargården Rehab Center

Box 46

193 21 Sigtuna

 Vi behöver remissen senast den 1 april, 2019. Lägret kostnadsfritt för dig som deltar. Antalet platser är begränsat till 20st. Anmäl dig därför i tid.

 För mer information, ring koordinator Lena Eriksson Sahlström 08-594 936 34 eller maila,

lena.eriksson.sahlstrom@malargarden.se

18/02/2019

Enklare remissrutiner gällande rehabilitering av lymfödem

Från och med den 1 mars 2019, tar vi på Mälargården emot remisser för bedömning av planerad specialiserad rehabilitering av lymfödem. Mälargården tar emot remisser elektroniskt via journalsystemet Take Care. Nu blir handläggningen enklare och snabbare än tidigare! Vi kommer även att få ökad kapacitet från och med den 1 april, när vår leg sjukgymnast Jenny Nääs Sundemyr är klar med sin utbildning till Lymfterapeut.