Kosten

Mälargården rehab center kosten

Kosten är en viktig del i din rehabilitering

Till vår glädje får vi många positiva omdömen om den mat vi serverar. Vi lägger stor vikt vid måltiderna eftersom kosten och den sociala samvaron är två nyckelfaktorer för en framgångsrik rehabilitering.

 

Av erfarenhet vet vi att kosten spelar stor roll för våra gäster. Den ska givetvis smaka gott. För att kunna tillgodogöra sig träning är det viktigt att fylla på med en varierad kost. Många gäster har sjukdomar eller läkemedel, som ger ökad ämnesomsättning. Det ställer också krav på kostens innehåll.

 
Maten ska passa alla, det finns både underviktiga och överviktiga personer. För båda dessa grupper är det viktigt att äta – och att äta rätt.

 
Finns det behov av specialkost så ordnar vi givetvis det.

 

Husmanskost på svenska råvaror

Maten på Mälargården baseras på svensk husmanskost och lagas från grunden av vår egen kökspersonal. Råvaror som kött och mejeriprodukter hämtas från den svenska landsbygden. Till varje måltid serveras en fräsch salladsbuffé med innehåll som varieras efter säsong.

 
Precis som så mycket annat, anpassas även maten efter våra gästers önskemål. Vi serverar alltid mellanmål på fasta tider. För den som så önskar finns det därutöver möjlighet att få lite extra energitillskott efter ett träningspass.