Aktuellt

09/05/2022

Vi söker en Leg Arbetsterapeut med vidareutbildning på avancerad nivå till Mälargården.

Vi söker dig som har ett stort intresse av neurologisk rehabilitering och att göra skillnad för våra patienter.

Vi bedriver planerad specialiserad rehabilitering i internat- och dagrehabilitering på uppdrag av Stockholms Läns Landsting.

Vi erbjuder rehabilitering inom Neurologi, onkologi och lymfödem, Rehabiliteringen sker tvärprofessionellt tillsammans med tex. fysioterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped och psykolog.

Stiftelsen startade sin verksamhet på tidigt 70-tal och erbjuder rehabilitering i en vacker och rogivande miljö. På Mälargården finns alla faciliteter. Vi har varmvattenbassäng för träning och avslappning, modernt utrustat gym och bastu.

Mälargården har ett multimodalt kompetent rehabiliteringsteam bestående av läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist, kurator, sjuksköterska, undersköterskor, logoped, rehabiliteringsassistent, psykolog, koordinator och fritidsledare som tillsammans med patienten arbetar fram ett individuellt rehabprogram för vistelsen. Vår verksamhet bedrivs i internatrehabilitering men även dagrehabilitering förekommer.

KVALIFIKATIONER

Legitimerad arbetsterapeut med minst 2 års klinisk erfarenhet.

Det är meriterande om du har kunskap/kännedom kring Cogmed och FIM. Även erfarenhet inom lymfödem, neurologi, rehabilitering och ergonomi/energibesparing är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och kan förena självständigt arbete med en god samarbetsförmåga. Du är trygg och säker i din yrkesprofession. Du har en god kommunikationsförmåga och kan pedagogiskt dela med dig av kunskap och information. Du är prestigelös, engagerad, lyhörd, kommunikativ och har ett gott bemötande. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god datavana. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ARBETSUPPGIFTER

Är du en driven, nyfiken och självständig arbetsterapeut, med intresse för personlig utveckling? Ja då är du rätt person att söka denna tjänst.

På Mälargården kan vi erbjuda varierande arbetsdagar med stora möjligheter till egen påverkan. Vi samarbetar med flera moderna medicintekniska företag och ligger i framkant vad gäller utveckling av rehabiliteringsutrustning. (Heltid /Deltidsanställning 75-100%)

Arbetet består bland annat av ADL-bedömningar och träning, aktivitetsanalyser, funktionsbedömning och träning. Handträning både individuellt och i grupp.

Teamarbete mellan olika professioner är en viktig framgångsfaktor för oss. Våra patienters diagnoser kräver en helhetssyn av patienten och dennes problem. Våra patienter har olika behov och behöver huvudsakligen endast stöttning i rehabiliteringsprocessen. De flesta sköter sin personliga ADL själva.

Vill du veta mer om tjänsten eller känner någon som passar för jobbet. kontakta Björn Bildsten tel 0708-151030 alt maila bjorn.bildsten@malargarden.se

 

04/03/2022

Vi söker specialistläkare inom onkologi

Stiftelsen Mälargården Rehab Center söker nu en specialistläkare till vårt team. Är du specialistutbildad onkolog gärna med erfarenhet inom rehabiliteringsmedicin (ej krav) som vill arbeta i en trivsam miljö i Sigtuna, deltid ca 2-3 dagar i månaden?

Eller känner du någon som skulle passa för tjänsten är du välkommen att tipsa oss.

BESKRIVNING AV JOBBET

Inskrivning och utskrivning av patienter som remitterats för planerad specialiserad rehabilitering 2-3 heldagar/månad.

Kontakta Björn Bildsten tel 0708-151030, för mera information.

02/02/2022

Se planerade programveckor hösten 2022 (klicka på länken nedan)

Programveckor HT 2022