Mälargården

Mälargården rehab center om Mälargården

På Mälargården Rehab Center får du rehabilitering som kan förändra din vardag

På Mälargården har vi hjälpt många med olika diagnoser att förändra sin livssituation till det bättre. Hos oss får du möjlighet att förbättra din fysik och lära dig mer om hälsa, träning och din diagnos. Du vistas i en vacker miljö och hämtar inre styrka från samtal med likasinnade. Samtidigt ser våra kockar till att du erbjuds en välsmakande och hälsosam kost.

 

Även små steg i rätt riktning kan göra stor skillnad och med ökad förmåga följer oftast ökat välmående och en bättre vardag. På Mälargården kommer du att stöttas av ett motiverat team, som frikostigt delar med sig av kunskap, omsorg och goda råd. Resten är upp till dig.

 

Specialiserad rehabilitering

Mälargården Rehab Center har med framgång erbjudit behovsanpassad rehabilitering för olika diagnosgrupper alltsedan 1970-talets början. Idag bedriver vi specialiserad rehabilitering inom neurologi, onkologi samt lymfödem. Vi rehabiliterar även personer som blivit rörelsehindrade som följd av exempelvis trafikolycka, olycksfall och/eller annan sjukdom.

 

Avtal med landsting

Vi har avtal med Stockholms läns landsting, liksom med andra landsting och olika kommuner.

Bor du utanför Stockholms län

Från och med första januari 2015 kan du välja att få din rehabilitering utanför ditt län om den inte kan erbjudas i ditt län.
Du behöver en remiss som skickas direkt hit till oss på Mälargården och som vi bedömer. Du har då möjlighet att få specialiserad neurologisk eller lymfödem rehabilitering i dagvård. Dagvård innebär att du får samma rehabilitering som de som bor i Stockholms län. Du får själv stå för resor och boende under rehabiliteringstiden.

Privatbetalande patienter

Eftersom många ser rehabilitering som en investering i sig själva, återkommer många privatbetalande gäster till Mälargården.

Non profit organisation

Mälargården är en politiskt och religiöst obunden stiftelse. Vår verksamhet är idéburen och drivs utan vinstsyfte. All eventuell vinst återinvesteras i verksamheten.
Du hittar oss i en lugn och naturskön miljö vid Mälaren i Sigtuna norr om Stockholm.

 

Broschyr

Ladda ner och läs vår broschyr (pdf) »